Hverdagen på Stevnsfortet

Forholdene på Stevnsfortet er friere end i et arresthus. Vi lægger vægt på at skabe et rart miljø og den unge er hele dagen sammen med andre unge og vores medarbejdere.

Den unge placeres på en af Stevnsfortets 3 afdelinger sammen med 4 andre unge. På hver afdeling er der fælles TV-stue, opholdsrum og køkken, hvor en køkkendame sørger for 3 daglige måltider. De unge har eget værelse med bad og toilet.

Hverdagen på Stevnsfortet har en meget fast struktur for at give de unge tryghed og lære dem, hvordan en almindelig hverdag kan hænge sammen. Derfor tilstræber vi, at hverdagen minder mest muligt om en hverdag udenfor Stevnsfortet.

Den unge tilbringer meget tid sammen med de andre unge, fordi aktiviteterne om dagen dels sker afdelingsvis, men også fordi de tit er sammen i deres fritid.

Regler og rettigheder

Døgnrytme

Klokken 8 vækkes alle unge.

Klokken 8.30 er der fælles morgenmad.

Klokken 8.45 bliver de hentet af den lærer, de skal være hos om formiddagen.

Klokken 12.00 kommer de unge tilbage til afdelingen sammen med de lærere, de har været sammen med om formiddagen, hvor de slutter formiddagen af, og der er overlap mellem personalet.

Klokken 12.45 bliver de unge hentet igen af den lærer, de skal være sammen med om eftermiddagen.

Klokken 15 slutter eftermiddagsaktiviteterne, og de unge har fri. Her kan de unge få besøg, vaske tøj eller andet praktisk eller slappe af, og nogle hjælper med det praktiske på afdelingen for at tjene en ekstra bonus.

Om aftenen har de unge mulighed for at komme i hallen, hvor de kan spille badminton, dyrke fitness eller andre sportslige aktiviteter, gå i klubben eller spille computerspil i PC rummet.